Home


De Stichting DaDaVinci helpt mensen met een creatieve inslag,

 in de breedste zin des woords, bij het realiseren van hun ideeën.

U als kunstenaar, al dan niet gediplomeerd, hebt een creatief idee, maar...
U loopt tegen allerlei technische, of andere, problemen aan bij dat idee uit te voeren... neem dan contact op met de Stichting DaDaVinci...

en in 99 van de 100 gevallen komen we er wel uit!

De naam DaDaVinci is een samentrekking van een kunststroming en een kunstenaar.

In 1916 werd er in Zurich een internationale groep opgericht die zich DADA noemde. Zij vonden dat kunst geen weerspiegeling van de werkelijkheid moest zijn, maar vonden dat kunst een werkelijkheid op zich was. Zij wilden de mensen d.m.v. ironie, spot en humor shockeren. Theo van Doesburg is een bekende nederlandse kunstenaar die lid was van deze beweging. Bewust noemde ze deze beweging nooit 'dadaisme' maar gewoon DADA omdat ze anders één van de vele 'ismen' in de kunst zouden zijn, iets waar zij falikant tegen waren. Meer lezen? Wikipedia of Inleiding Kunstgeschiedenis.

Het andere gedeelte van de naam spreekt eigenlijk voor zich. Hij is natuurlijk afgeleid van Leonardo da Vinci, de grote techneut onder de renaissance kuntenaars.


Deze samentrekking van DADA en Leonardo da Vinci is ook precies wat DaDaVinci doet. Het op een tegendraadse en ongebruikelijke manier samenbrengen van kunst en techniek.

 

 


 

De 'Joker' aan de A7.
Stadsmarkering van Groningen,
Ontwerp: John Hejduk,
Opdrachtgever: De stad Groningen,
Uitvoering: DaDaVinci. 

 

deze website is het laatst bijwerk op 11-04-2011DaDaVinci, uw hulp bij creatieve ideeën!

 

 

13846 bezoekers (20798 hits) sinds 14-3-2011